Nyheder


Følg din pension på mobilen

7. december 2020

Medlemmer af Arkitekternes Pensionskasse kan nu få hurtig indsigt og overblik over deres pensionsordning ved at hente Sampension-fællesskabets pensionsapp.

Nu er løsningen lige ved hånden, hvis du hører til blandt dem, der føler, at din pension er et lidt fjernt og besværligt emne at følge med i.

Sampension-fællesskabets app, som du kan hente i App Store og Google Play, giver dig som medlem af Arkitekternes Pensionskasse mulighed for at få det fulde overblik over dine pensioner og forsikringsdækninger i løbet af få minutter.

Dertil findes en række selvbetjeningsløsninger i appen, som du kan bruge, mens du er på farten. For eksempel kan du nemt vælge en pensionsalder og se, hvad du til den tid kan forvente at få udbetalt fra pensionsopsparinger, folkepension mv.

”Du beder appen om at hente data fra SKAT og Pensionsinfo. Så fortæller den, hvornår du kan have sparet nok op til at kunne holde op med at arbejde og leve af din pension,” siger it-direktør Morten Lund Madsen fra Sampension.

For at få et samlet overblik kan du kan tilføje værdier som formue eller friværdi og på den måde se, hvordan økonomien hænger sammen, hvis du for eksempel gerne vil stoppe med at arbejde før folkepensionsalderen – alt sammen direkte i appen med få klik uden at du behøver at have en pensionsrådgiver til at kigge dig over skulderen.

Nye funktioner i appen er på vej og på tegnebrættet er for eksempel, at man kan samkøre sin pensionsøkonomi med ægtefællens eller partnerens, og muligheden for at lave et privat indskud, skifte risikoprofil på investeringerne eller ændre begunstigede direkte i appen.

Formand anbefaler den nye app

Cecilie Therese Hansen, der er formand for bestyrelsen i Arkitekternes Pensionskasse, har haft mulighed for at hente og prøve appen som en af de første. Hun oplever, at appen er brugervenlig og god til at skabe overblik, og derfor et stærkt supplement til den personlige rådgivning.

”Appen gør det nemt og konkret at forholde dig til din pension, fordi du meget hurtigt kan finde dine pensionstal og dækninger på mobilen. Jeg ser især en styrke i at bruge appen som supplement til det personlige rådgivningsmøde, så du med overblikket fra appen kan få endnu mere ud af den helhedsrådgivning, du er vant til fra pensionsrådgiverne,” siger Cecilie Therese Hansen.

Pensionsappen med højeste score

Pensionsappen er i løbet af året rullet ud til både Sampension Liv og ISP Pension, hvor medlemmerne har taget godt imod den. I App Store har appen en score på 4,8 på en 5-skala – den højeste score blandt alle pensionsapps.

Mere end 25.000 medlemmer har hentet appen og har gennemført over 17.000 pensionstjek, der giver et godt overblik over pensionsopsparingen, for eksempel som forberedelse før et rådgivningsmøde.

Hold øje med din digitale postkasse på arkitektpension.dk

I disse uger tikker en digital besked om appen ind til alle medlemmer af Arkitekternes Pensionskasse, der ikke får pension udbetalt.

Pensionister kan dog også downloade appen og anvende mange funktioner – herunder nem adgang til den digitale postkasse og personlige dokumenter.

I pensionsappen kan du blandt andet finde disse informationer

  • Dine indbetalinger, afkast og omkostninger
  • Eventuelle opsparinger i andre selskaber, banker og ATP
  • Vælg selv pensionsalder og se dine mulige udbetalinger.

I appen kan du også anvende disse selvbetjeningsløsninger

  • Du kan underskrive aftaler med NemID
  • Du kan læse og besvare beskeder i den personlige postkasse
  • Du kan overføre depoter fra andre pensionskasser mv.
  • Du kan booke møder med rådgiver – også online møder.