Arrow Left
Magasin

Øget fokus på skat

Henrik Olejasz Larsen

Sampension-fællesskabet strammer den ansvarlige skattepraksis på investeringsområdet

Bestyrelserne bag Sampension-fællesskabet er for nylig blevet enige om en række nye og vidtgående retningslinjer for ansvarlig skattepraksis på investeringsområdet. Det betyder blandt andet, at Sampension-fællesskabet stiller skærpede krav til virksomheder og forvaltere om overholdelse af gældende lovgivning, internationale regler og standarder på skatteområdet.

”I lyset af skatteområdets stigende betydning for ansvarlige investeringer, er vi nu gået i gang med at indføre en ny og mere omfattende politik for ansvarlig skattepraksis, der rummer præcise retningslinjer for Sampension og forvaltere, vi samarbejder med,” forklarer investeringsdirektør Henrik Olejasz Larsen.

Tiltaget sker i kølvandet af en stor undersøgelse om holdningen til ansvarlige investeringer blandt Sampension-fællesskabets kunder og medlemmer, som prioriterer en øget indsats højt, når det handler om skattetransparens.

Skat er et vigtigt tema

De nye retningslinjer betyder blandt andet, at det nu er formuleret klart og tydeligt, hvordan Sampension for eksempel tager afstand fra aggressiv skatteplanlægning, som kan opnås ved at udnytte teknikaliteter i et skattesystem eller inkonsistens mellem flere skattesystemer, for at nedbringe en skatteforpligtelse i strid med intentionen i skattelovgivningen.

”Det er Sampensions holdning, at indsatsen på skatteområdet ikke bør begrænses til enkelte dele af investeringsuniverset, selvom mulighederne for at gøre vores indflydelse gældende er forskellige afhængig af investeringstypen. Politikken omfatter hele Sampensions investeringsunivers, fordi skat er helt centralt for sammenhængskraften i samfundet i dag. Det gælder både i Danmark og internationalt og uanset, hvor udviklet staten er. Det gør ansvarlig skattepraksis til et meget vigtigt ESG-tema for Sampension,” siger Henrik Olejasz Larsen.

Gennem flere år har Sampension haft en ansvarlig skattepolitik med blandt andet krav om, at de selskaber, vi investerer i, både lever op til skattelovgivningens intention og bogstav. I 2017 besluttede Sampension at gøre skattetransparens til et selvstændigt tema og arbejde for at få multinationale selskaber til at følge OECD’s retningslinjer og oplyse detaljeret om deres skatteforhold.

Læs mere om den ansvarlige skattepraksis på investeringsområdet her