Image No Description

Er du blevet gift eller flyttet sammen?

Hvis du bliver gift eller flytter sammen med din kæreste, er det en god ide at tjekke pensionen

Din pensionsordning indeholder som hovedregel også en dækning, hvis du ikke længere kan arbejde på grund af sygdom eller hvis du dør. Bliver du gift eller flytter sammen med din kæreste, bør I derfor sammen kigge på, om jeres pensionsordninger passer til jeres nye liv - særligt hvis I køber et hus eller en lejlighed.

For hvordan ser situationen ud, hvis den ene af jer pludselig bliver syg og I mister en indtægt - kan økonomien holde til det? Kan I blive boende i jeres nye hus? Og hvad sker der, hvis en af jer dør? Det er måske ikke så rart at tænke på, men det vigtigt at være dækket, hvis det skulle ske.

Hvad skal du overveje?

I Pensionskassen Arkitekter & Designere kan du ændre dine dækninger, så de passer til dit liv - og hvis du bliver gift eller flytter sammen, skal du blandt andet overveje, om du:

  • har brug for en højere forsikring ved sygdom
  • ønsker at sikre din ægtefælle yderligere økonomisk i tilfælde af din død
  • vil registrere din samlever til ægtefællepensionen
  • er sikker på, det er den rigtige person, der får udbetalt penge, hvis du dør - det vi med et forsikringsbegreb kalder for begunstigelse

Begunstigelse

Det er vigtigt, at du beslutter, hvem du vil tilgodese med udbetalinger fra pensionsordningen ved din død. Det kalder vi begunstigelse.

Vi udbetaler automatisk til dine nærmeste pårørende, hvis du ikke begunstiger andre. Det gælder både din gruppeforsikring og din pensionsordning. Du kan selv ændre din begunstigelse, hvis du har brug for det.

Læs mere om hvem der får pengene, hvis du dør.