Image No Description

Er I flyttet fra hinanden eller skilt?

Ved skilsmisse eller separation er det vigtigt, at du overvejer, om du skal ændre din pensionsordning, og hvem du begunstiger ved din død.

Skal du separeres eller skilles, bør du kontakte os og få rådgivning om eventuelle ændringer på din pensionsordning. Det er også en god ide at få vurderet, om pensionsordningen stadig kan dække dine økonomiske behov.

Hvis du bliver skilt, skal du også være opmærksom på, at der er forskellige regler for ægtefællepensioner og for, hvordan I eventuelt skal dele formuen på en pensionsopsparing.

Reglerne er ikke entydige. Derfor bør du kontakte en advokat, hvis du har spørgsmål om din pensionsordning ved separation eller skilsmisse.

Ægtefællepension

Når du har en ægtefællepension på din pensionsordning, skal du være opmærksom på, om den eventuelt bevares. Hvis betingelserne for at bevare ægtefællepensionen er opfyldt, er det vigtigt, at du eller din fraskilte ægtefælle anmelder den bevarede ret til os. 

Læs mere

Skal min pension deles?

Reglerne ved separation og skilsmisse er, at du altid kan beholde "rimelige pensioner".

Læs mere

Begunstigelse

Har du oprettet en dækning, der udbetales til din ægtefælle ved din død, skal den måske ophøre, eller du kan ændre, hvem der skal have den udbetalt. Læs mere om hvem der modtager udbetaling ved død.